nytt tänk

Vet inte varför men jag har fått för mig att jag inte kan bli brun och har därmed också fått för mig att det absolut inte skulle gå i detta land. Jag har liksom inte ens försökt de senaste åren. Nu börjar jag dock uppskatta besöken på stranden, med lite solkräm också så kan till och med jag uppnå en lite mörkare nyans. Lyckan är total över denna upptäckt.

Klockan är nu 06.30 och jag måste sova för att ladda för strand! Kommer bli grymt, klädvalet är också nåt utöver de vanliga!

Sov gott eller god morgon!

På återseende!


hej du!

Hon har njutit av solen, ledigheten och ölen därav frånvaron. Nu har verkligheten kommit ikapp och man jobbar igen. Tänkte mest säga hej!

Sov gott och på återseende!

efter många mil..

Igår kväll ställde jag upp och körde en bil till arlanda. Min kära bror skulle hämta hans tjej och hennes kompisar som skulle landa vid 23.45. Två bilar krävdes. Han som skulle köra den andra drog sig ur, trots att det va b.la. hans tjej som skulle hämtas också. Hans ursäkt, jag tänkte bli full ikväll. Det slutar med att han blir full och jag kör den andra bilen. Sagt och gjort, Dan och jag lämnar Älvdalen 20.00 igår kväll och va hemma imorse vid 04.30. 07.40 väcker Helen mig, då va de dags att ge sig ut på vägarna igen. Helen började att köra, jag sov! Underbara Helen körde till nästan hela vägen, jag körde bara 20mil till. Så man kan säga att jag avklarade hela 80mil som förare och 130 mil totalt på ett dygn. Om jag va trött när vi anländer till kalmar 18.00? Inte för trött för en öl, så blev en öl med Anna ikväll!

På återseende!

de bjuder vi på

Måste dela med mig av en till upplevelse från vår bilfärd, även att vi framstår som ett gäng som skulle platsa i nästa säsong av Sveriges värsta bilförare..

Cattis kör. Jag sover i baksätet. Helen halvsover i framsätet bredvid denna exemplariska förare. Dock dröjer det inte länge innan hon vaknar till med panik av att Cattis tvärnitar...

Helen: -Vad håller du på med??!!
Cattis: -Ja, erkänn att du också blev lite förvirrad...
Helen: -Tack fan för det! Jag vaknar av att du är på väg att köra in i en skylt!!
Cattis: -Ja men jag såg den ju inte, jag blev lite förvirrad och tydligen du också!

isa resonerar med far..

Isa: -Det hade varit kul att ha en motorbåt eller segelbåt!
Far: -Mmm
Isa: -Fast dom är ju så dyra..
Far: -Segelbåtar är faktiskt inte så dyra..
Isa: -...fast då måste man ju kunna segla!
Far: -Ja, det är ju en KLAR fördel..


sopsortering

Nu tänker ni säkert att detta är hur enkelt som helst. Ni kanske tänker precis som jag att alternativen kan ju inte vara så många. Brännbart, papper och kompost på sin höjd. Oj så fel man kan ha, Älvdalens kommun har minsann tagit sopsortering till en ny dimension. Min kära far tar också detta på stort allvar och han kan för sitt liv inte förstå hur vi (jag och mina hopplösa systrar, iaf när det kommer till sortering) inte kan se skillnad på vad som ska ligga i vilket kärl.

Vi drog igång en stor rensning av ett av våra rum, en hel del skit som skulle slängas. Kan ju tyckas enkelt, men det hela blev ganska komplicerat när det gick upp för oss att det skulle sorteras in i  minsta detalj. Pappa litade såklart inte på att sorteringen hade gått rätt till. Så han börjar gå igenom våra stora sopsäckar en och en. När han kommit till den andra säcken avger han en djup suck.. -jag skulle ha varit med från början. Inne på tredje säcken så ger han upp...

Den bästa kommentaren är nog den när han kläcker ur sig: "-det här är ju TYPISKT papper".. Typiskt papper?? när papper inte längre är papper utan tidningspapper, kuvert, kartong, pappersförpackning (vilket allt som det går att förvara något i går under) osv.. Då är väl inget TYPISKT papper...

Han frågar hur jag gör hemma, slänger allt i samma (kanske inte va så smart att säga till sopsorteringens största fan kanske).. Ja men hur ser de ut där du ska slänga allt sen då? Det finns bara brännbart.. Nu ser han förskräckt ut.. tillslut får han ur sig, kalmar kommun kan inte ha så många poäng när det gäller återvinning.. Nä det har du nog alldeles rätt i far, du kan vara lugn Älvdalen kommer nog ligga i topp så länge du står på benen ;)

På återseende!


semester, käftis och en jävla massa regn

Skönt att vara hemma i skogarna igen. Tar det lugnt och samlar kraft inför sommaren, inleder med semester.

Gjorde ett besök hos käftis igår eftersom jag tappade en bit av min tand, illa. Tandläkarna i berga har gjort att jag är lite nervös inför dessa besök. Passade därför på att göra ett besök och fixa till detta missöde när jag är hemma. Det visade sig att tandläkarnas attityd är likadan här uppe i norr. Jag tog med syster som stöd. Lagom nervös frågar jag om det är här jag ska sitta och pekar på patientstolen. Tandläkaren ser lite fundersam ut och svarar, ja det är där patienterna brukar sitta. Bra första intryck jag gjorde, förklarar att jag är lite nervös. Han börjar yra om att det är många som är rädda för sprutor osv. Tänkte att det inte var lönt att säga att det var deras attityd som störde mig och inte sprutorna. Nästa fråga, bedövning? Ja, vad tror du. Halva tanden är av och han frågar om jag vill ha bedövning. Enda anledningen till att avstå skulle väl vara att man kan skryta efteråt om att man minsann gjorde en lagning utan bedövning, men vinsten av sånt skryt väger nog inte upp smärtan man får utstå. Valet blev enkelt.

På återseende!

nattkörning

Cattis och jag laddade för fullt inför färden norröver. Drog en fylla på fredagen, sov hela lördagen för att "ladda batterierna" (läs nyktra till). Helen anländer till kalmar kl.19.15. Vi är självklart inte redo då. Jag kliver ur duschen och Cattis kliver ur soffan och överväger att klä på sig. Sen måste ett paket hämtas ut och mat intas. Kl20 är vi på väg tillslut. Vi kör i skift, jag klev på mitt körpass 01.40, kändes bra. Det hann bli mörkt och ljust igen under vår färd, men alla tre kunde hålla med om att de va smidigare att köra på natten, blir nog ett stående koncept.

"-Sväng vänster!"
"-Får jag verkligen köra vänster här?"
"-Absolut inte, men kör nu!"

På återseende!

beger sig mot jobbet snart

Henry, du ringde aldrig och väckte mig. Lagom sliten efter gårdagen, men det är ganska bra att jag inte somnat förrän fyra på morgonen de senaste dagarna eftersom vi kommer att köra till dalarna på lördag natt. Då håller jag mig vaken bakom ratten iaf.

Nu blir det vidare till jobbet igen, Cattis anländer ikväll kl22, skulle få gå tidigare idag från jobbet  så de blir bra. Imorron kör vi redovisning kl08. Sen får de fan bli ett eller två glas vin på kvällen. :)

På återseende!

ja ni vad ska man säga

Barnmorskan där jag tog de obligatoriska cellprovet kanske skulle ta sig en funderare på karriärbyte. Anledningen till detta:

1. Fruktansvärt lamt handslag (vilket inte ger ett speciellt tryggt intryck, speciellt inte när man är så nervös som jag va)
2. Stresstålig, vad är det?
3. Noll förmåga att tala om vad som skulle hända
4. Sjukt otrevlig

De va bara att hoppa upp i stolen och sära på benen och hoppas på de bästa, vill inte skrämma er som inte gått igenom detta än, men de va fan ingen rolig upplevelse!

Igår kväll vinade jag med min svärmor (ja, föredetta om vi ska vara petiga). Va sjukt mysigt, va ett tag sen vi sågs nu. Sov även hos henne i Lindsdal och fick en lyxig frukost. Kan de bli bättre?! Sen bar det av vidare till jobbet, nu hemkommen och ska försöka sova..

Sov gott och på återseende!

inte många måsten idag

Skönt. Har tillbringat helgen på jobbet. Nu är säsongen igång på riktigt känns det som. Ska dock ta en vecka hemma i Dalarna innan de blir riktig fart på de hela. Så nästa vecka får jag tid med far min och mina underbara syskon, längtar galet mycket!

Idag har jag och Erica fixat med vår litteraturstudie, inte många rader kvar nu. Härligt! Har ordnat en tid hos sjukgymnasten idag också, så nu kanske jag kan sluta känna mig som Greta 65 i knäna inom kort, lyckan är total. Bara ett måste kvar för dagen, cellprovstagning, ja det är nog lika obekvämt som det låter skulle jag tro.

På återseende!

RSS 2.0