mör var dagens ord

Cattis anländer inom kort. Fika med Sara inplanerad. Gårdagens jobb satte dock sina spår. När man har gått och blivit en pluggis, tar11h pass sluten på en. Har klarat att ta mig ur sängen och förflyttat mig till soffan som en lite fin övergång innan jag ska ge mig på försöket att ta mig in i duschen. Det här med träning känns plötsligt inte bara som en grej som är lämpligt utan nödvändigt!

Trevlig kväll och på återseende!


glad jag blir

Idag har de inte blivit mycket gjort. Vin med tjejerna från klassen igår. Trevligt. Idag, sliten. Men imorron är det helg vilket innebär storslagna planer. Förra helgens misär ska åtgärdas denna helg. Imorron blir de lunch med Hanna. Jobba på kvällen. Lördag kommer syster (ja, även om de kanske inte blev helt bestämt, men Cattis du har inget val för jag saknar dig så!) och de blir bowling och ett och annat glas på de. Fika med Sara som fyller år ska också ske i helgen. Kan de bli bättre? Glömde att jag måste få in lite plugg också, men mest ska pluggIsa läggas ut sidan och den bekymmersfria ska plockas fram :) 

Snart blir de att bege sig till Henry, där en överraskning väntar (även att jag känner dig allt för väl, så slutar jag aldrig hoppas på dessa överraskningar. Brukar ju för de mesta va ett trick för att få mig dit du vill kompis!, eftersom jag inte är så svår så funkar de varje gång också ;))

man börjar ju undra..

Det är ju lite komiskt de här. I vanliga fall brukar de va lärarna som påpekar att det är innehållet som är de väsentliga när du skriver en text. Dom ska förstå att du har förstått. När studenterna ständigt frågar hur mycket dom ska skriva, ser dom lite besvärade ut och påpekar sakligt att det är inte mängden text som är de viktiga utan helt enkelt innehållet. När det sen står i uppgiftsbeskrivningen att uppgiften ska omfatta 10sidor och för att uppnå godkänt krävs att uppgiften är utförd enligt uppgiftsbeskrivning, så börjar ångesten infinna sig hos studenterna, men man håller god min och skriver, skriver och skriver. Det ska gå att få ihop 10sidor, en del drar några rövare om påhittade erfarenheter för att fylla ut texten, alla sätt är bra utom dom dåliga som bekant. Nu är riktmärket att innehållet är de viktiga som bortblåst, de som kretsar i huvudet är, hur fan ska jag få ihop 10sidor. Efter många timmar och malande när man inte längre vet vad man skriver om, har man fått ihop en text som iaf omfattar 10 sidor. Stolt gör man entré på seminariet och ska diskutera texten, läraren frågar hur de har gått och hur de kändes. Studenterna lägger lite fint fram sina synpunkter på det stora kravet på sidantalet, varpå läraren utbrister: -Men, ni har väl inte suttit och skrivit hela 10sidor!!! Självklart inte, vi utgick ifrån att ni skämtade...

de va ju på tiden..

H&M grejerna har kommit nu, kan ju inte beskylla dom för att va snabba. Egentligen är det ju vårgrejer jag beställt, men det är mer en princip sak. Nu är dom fantastiska på plats i garderoben iaf, hinner lagom känna sig hemma tills de är dags att möta vårsolen :)

Nu ska jag bege mig till bibblan och göra lite nytta. Lär väl hitta tusen saker på vägen att göra iof, brukar vara så. När man ska plugga, då har de minsann aldrig varit så roligt att diska. Konstigt hur det kan dyka upp så mycket man kan göra precis när man ska plugga. Får se hur långt jag tar mig idag då..

På återseende!

helt ärligt

så råder de viss förvirring kring veckodagar och dygnsrytmer just nu. Inte för att det är så ovanligt gällande mig, men det är anledningen som kan komma som en viss chock för vissa.. Speciellt mig själv! Jag har blivit en pluggis, dock kan vi nog alla hålla oss lugna än så länge, går förmodligen över snart..

Sov gott och på återseende!

Håll inte andan, som Henry skulle ha sagt.

skalleper

Har numera i stort sätt inget hår på huvudet, Henry saknar fluffet och jag njuter av att jag äntligen vågade..


I sällskap med Anna

Äntligen!

Nu är jag klar med hemtentan klockan är över midnatt, midnatt skulle den vara inskickad. Ute i god tid som vanligt. Det borde jag väl räknat ut att helgen inte kunde avsättas till skrivning utan problem. Fredagen slutade med förfest hos mig och utgång, lördagen bakis med hopp om att få något gjort när jag väl tagit mig ur sängen, misslyckades rejält eftersom jag blev inringd på jobbet av en smått stressad Viktor. -Vi sitter lite på personal ikväll, alla verkar vara tillsammans med någon.. Jaha jag som tänkte tillbringa allahjärtansdag framför böckerna, de slutar med att jag springer runt smått förvirrad (pga bakfyllan och alldeles för lång tid från jobbet) och serverar kärlekspar. Då återstod söndagen till min hemtenta, fantastiskt. Har nu suttit i 12h och är äntligen klar. Självförvållat, jag vet. Har dock inga höga förväntningar på att denna skit ska bli godkänd, blir den de bekräftar de alla mina fördomar mot lärarutbildningen ;)

Du vet vad du ska göra Cattis! Tjänster och gentjänster du vet :)

God Natt!

en tisdag på stan..




Kinamat på stan och inhandling av fika på vägen hem va ett givet val!


..en parentes

Har fortfarande syster på besök. Hon lämnar mig dock imorgon, tidigt. Så mysigt att ha henne här. Dagen inleddes med en föreläsning, idag hade de nog passat sig bättre med en personligstrejk, ej givande alltså. Resten av dagen gick i lathetens tecken. Lagat mat. Ätit semlor, en gigantisk till mig, som Cattis föreslog att vi skulle dela pga av storleken. Hon ändrade sig dock snabbt när hon såg min besvikna min och tog en mindre variant till sig själv. Hon lät mig hållas, de är en bra syster det. Framåt 22-tiden satte sockerabstinensen in igen och vi begav oss för att inhandla lite godis. Cattis ska dra på sig skorna, varpå hon börjar klaga på en obehaglig doft. Isa är de dina skor som luktar så? Kan hända, får hon till svar och jag checkar glatt mina skor och konstaterar att så var inte fallet. Va i helvete, de är mina! Jaha, hundbajs!! Nu brast de... En liten parentes, som kanske (förmodligen inte), får hundfolket (ja, det innefattar dig också Henry) att börja plocka upp efter sina "rastningar" fram och tillbaka på Esplanaden.

God natt och på återseende!

resultat från klippningen/resultat från söndagen

Jag, Anna och min kära syster Cattis tillbringade söndagen i växjö hos The Studio. Hade sjukt roligt och här är ett par bilder.. håll till godo :)







klippning

Beger mig snart till Henry, som lånat en trimmer. Resultat kommer i form av bilder senare.


helgen är kommen igen..

..och Henry åker återigen till ön. Jag ska få träffa Helena idag, har inte sett henne sen i somras. Helena är tokigare än tokigast, så blir nog en fartfylld eftermiddag/kväll. Fråga: Får man vara glad över att det är helg, fast man inte åstadkommit något i veckan som gått? Jag tar mig här och nu friheten att göra det iallafall!

Trevlig kväll!

ger en eloge till mig själv

Jag skulle inte kalla mig för en stjärna i köket. Jag skulle inte påstå att jag gillar att laga mat, speciellt inte till mig själv (skulle väl inte utsätta andra för lidandet att behöva äta de jag ställt till heller, för den delen). Jag skulle inte säga att jag har någon som helst fantasi när det kommer till matlagning. Idag förvånade jag mig själv genom att åstadkomma en måltid utav, ja, i princip ingenting (pga de tomma kylskåpet) och de blev succé av de hela! Därav hyllningen till mig själv!


vinkväll

Det blev vinkväll efter min strejk tidigare idag. Med Hanna som sällskap. Trevligt!

strejk

Gick i strejk idag på morgonen, när klockan ringde kl.09 begav jag mig mot soffan ist för duschen och skolan. Moget, sa syster, ja, svarade jag. Var fast besluten vid att det minsann inte skulle bli nån skola eller nånting av min dag idag. Med risk för att framstå som en deprimerad människa gör jag detta erkännande, men ni kan alla vara lugna för nu är det färdig strejkat och jag har lämnat duntäcket, tagit av ögonbindeln från huvudet, satt på kaffet och ska göra något kreativt av dagen... hmm..


vår


Trillar forhoppningsvis in ett sms inom kort så jag får hämta ut dessa tygstycken!

Dom här paren står olyckligtvis enbart på önskelistan än så länge

tisdagsmys

Ledig idag, eller som våra lärare glatt påpekar ganska ofta, självstudier. Min motivation är dock på noll när det gäller plugg. Så blir stan med Henry om en stund istället. Dåligt, men de börjar rycka i sällskapsnerven nu. Ensam hela dagen(bortsett från föreläsningen på förmiddagen då) igår, jag blir knäpp. Jag önskar att jag hade uppskattat ensamheten lite mer än vad jag faktiskt gör. Skönt ett tag, men sen börjar jag klättra på väggarna. Så nu får de bli en fika på stan. Hade ju inte varit fel att hitta några nya inneboende till garderoben heller, men det får vänta, först ska kylen fyllas.. även om de är en aning tråkigare.
På återseende!

RSS 2.0